LONG TIME, NO BLOGG

(Herregud vad tiden alltid går fort när jag precis skrivit någonting här.)

Helgen i Stockholm blev precis som vi hoppats; återföreningen med 80% av Åkesson Norra (och senare med 90% av familjen Westerberg/Svensson/Hallberg) var både efterlängtad och mysig (trots att pappa saknades hela helgen), maten på Maestro var så god som vi minns den (om inte godare), mormor och morfar var så söta och skruttiga som ett par på 80+ kan vara, Bounce var (inte helt oväntat) helt sinnessjuka, bilfärden till Sollentuna gick bra men blev lite stressig när tiden rann iväg och lillasyster satt och skrek svordomar i baksätet, och återseendet av Frida och Josse var lika kärt som vanligt.
Och självklart behövde jag inte fälla upp mitt nyinköpta paraply en enda gång på hela helgen (vilket jag vid närmare eftertanke kanske borde vara tacksam för).

Idag har jag varit ledig och tillsammans med Timmy (som gjorde prov i skolan och sedan kom hem och var ledig med mig) tillbringat dagen i tvättstugan, på Elon, på Runes Färger, på två möbelaffärer som jag aldrig kommer ihåg vad de heter, och slutligen i bilkö eftersom alla västeråsare verkar sluta jobbet samtidigt (och även ta samma väg hem).

Resultatet av detta kringflängande blev att vi nästan är klara med tapetvalen
(det blir lite sånt här ->  i hallen,
lite sånt här ->  på fondväggen i sovrummet,
kanske ett sånt här ->  trevligt litet träd i en annan del av hallen,
och sånt här -> i köket),
och vet ungefär vilka vitvaror vi vill ha och vad det kommer kosta.
Bra.
Heja oss.

(Jag försöker inte vara jättehemlig med tapeterna och bara visa minibilder som ingen ändå ser, utan man kan faktiskt klicka på dem och då få se lite större bilder..
Man kan även behöva tippa datorn lite bakåt när man tittar på de vita, eftersom man knappt ser mönstret annars.
Tippa datorn lite bakåt tycker jag dock bara att man ska göra om man sitter med en bärbar, annars kan det bli knepigt.)

Om två veckor håller vi nog på och tapetserar för fullt, eventuellt kommer jag behöva en påminnelse om hur kul det faktiskt är med nya (och självvalda) tapeter just då, så då är det ju bra att jag har det nerskrivet.
Nu har ju i och för sig Janne anmält sig som kandidat till posten som Timmys tapetserarkompanjon, så jag kanske inte ens behöver lägga mig i det där.
Jag kanske kan åka till IKEA istället och låtsas att vi har alla pengar i världen och kan köpa vad som helst?

Imorgon står jobb och middag på schemat.
Tre timmars jobb med Kim och grillmiddag hos Wässman och Anneli som bor där ute i det där som jag alltid glömmer vad det heter.
(Jag har faktiskt bara varit där en gång så det gör inget.)

På lördag planeras det sedan för en tjejgrillfest som kan bli alldeles smashing. Om vädret är med oss och jag kan förtränga att jag jobbar på söndag så blir det nog ganska bra.

Hej då.

MOT SHERWOODSKOGEN!

Steg upp halv nio, betalade anmälningsavgiften på utlandsresan(hellooo!), packade en liten väska, drabbades av plötslig lathet och tog bussen till stan istället för att gå, jobbade tre stressiga timmar, fick lägga mina sista pengar på ett paraply eftersom förmiddagens trevliga väder minst sagt slagit om när jag skulle gå mot tåget (hata regn), hatade mig själv lite mer än jag hatar regn när jag kom ut från H&M med mitt nyinköpta paraflax och insåg att det slutat regna, missade tåget (jag ändå inte tänkt ta) med sisådär 30 sekunder, hoppade på nästa tåg istället och sitter nu alltså precis där. Någonstans mellan Bålsta och Sundbyberg, that is. Framme om en halvtimme och då blir det middag och början på en awesome helg. Hej då.

HELLOOOOOO

Nellys Midseason Secret Sale resulterade i dessa godingar:


(Lösenordet dit är förresten "JIPPIE", ifall det är någon som vill ta sig in där, men inte är medlem.)

Att de kostade 100 kr styck gjorde valet ganska lätt.
Hej och välkomna, men gör er inte för hemmastadda i garderoben för snart flyttar vi.

Om tre veckor, närmare bestämt, får vi tillgång till lägenheten.
Då drar vi igång med tapetsering, vitvarushopping, badkarsletande, och till sist inflyttning.
I can't waaaaaaait.

Ikväll blir det träning klockan åtta, sedan snabbt hem till Desperate Housewives (jag satte ribban högt förra veckan när jag dök in genom brevinkastet, tveksamt om jag lyckas med det igen), och sedan bjuder SVT på Bananas! klockan tio. (Om ni inte tänkt se den så tycker jag att ni ska tänka om.)

I helgen var det tänkt att jag skulle åka till Stockholm för en helg med alla Åkesson-females, restaurangmiddag, mys och The Last Bounce.
Vulkanfanskapet på Island tyckte dock annorlunda, så vi får väl se hur det blir med det.
Jag tar mig nog till Stockholm utan problem (om nu inte SJ ska börja jävlas också, peppar peppar), men Elin och mamma ska ju flyga ner på fredag och Anja och Victor skulle ha flugit hem från Heathrow i söndags.
Humm.
(Apropå det så håller jag tummarna för att färjeresan till Holland och även resten av resan går bra.)

Om det nu inte blir Stockholm i helgen vette fasen vad som ska hända med mig.
Timmy packar ihop sig själv, sina manfriends, några snowboards och alldeles för mycket öl och åker till Sälen imorgon.
Sabina har i förväg garderat sig mot ensamheten och planerat en helg i Gävle, så där rök den livlinan.
Jag får nog dra fram mina Stockholms-wildcards och hålla tummarna för att de för en gångs skull inte är uppbokade.

Anyways, nu börjar How I met your mother och jag kan nog behöva en macka om jag ska orka med Annas mördarpass ikväll.

Hej då.

BUSY BUSY BUSY

Gårdagen var kanske världens mest effektiva dag.
Jag vaknade (nähä?), åt frukost, for till sjukhuset och lämnade plasma (kom dit kvart över elva, laddade upp med två muggar apelsinjuice, satte mig i stolen, blev ihopkopplad med maskinen, gjorde mig redo att för tredje gången börja läsa min medhavda bok men vred istället huvudet mot TV:n som mest verkar finnas till för att bidra med bakgrundsljud men vilket program var det som precis började om inte TOP MODEL? Min lycka var gjord), kom hem och vände eftersom jobbet kallade, ruschade dit och jobbade tre timmar, kom hem och snabbstädade med Timmy eftersom det var dags för visning nummer tre (dittills hade de tidigare gått åt skogen och det gjorde även denna), diskuterade efteråt hur vi ska bli av med Bomansgatan 18 E nu när vi konkurrerar med ungefär 100 andra tvåor (..) här i stan, for till Friskis och svettades i en timme men sket i stretchen eftersom Desperate Housewives börjar samma tid som passet slutar, stressade ändå förbi på Coop eftersom jag inte är ett fan av att vakna när det inte finns någon frukost, störtdök i princip genom brevinkastet in framför TV:n lagom till DH (med det menar jag att jag hade väldigt bråttom och nästan inte hann låsa upp dörren), masskonverserade med fyra tjejer via sms (tur att jag skickar gratis för annars hade det nog gått några hundra där) och bokade till slut en vecka med dessa fyra tjejer i utlandet.




Så där.
Det var gårdagen.

Den här dagen har inte varit lika innehållsrik.
Lunchgympan med Angelica följdes av fyra timmar på jobbet och efter det har jag inte gjort mycket värt.
Ätit, tittat på TV, väntat på att Nelly ska öppna sin Midseason Secret Sale, pratat med mamma och slutligen funderat lite på hur morgondagens ledighet bäst förvaltas.

Apropå att inte jobba så har jobbveckan hittills varit över förväntan.
I måndags fick vi blommor av en tjej som var så nöjd med servicen att hon inte visste vart hon skulle ta vägen (eller jo, det visste hon, hon gick ju och köpte blommor). Det var trevligt.
Idag fick jag dessutom ett litet paket av Kim som tack för att jag "gör hennes arbetsplats så rolig och bra" eller något sådant. Trevligt det med.





Nu ska jag dricka upp oboyen och under tiden kan ni ju fundera på hur gärna jag vill ha de här.
Om någon springer på dem någonstans så fyller jag faktiskt år om en månad och en vecka.
36:or blir bra.

Hej då.

LONDONTOWN

Hemma från en nothing but smashing långhelg i London. Trots att vi missade en del obligatoriska turistgrejer så har vi hunnit med en hel del på våra två och ett halvt dygn där borta.

Vi har gått sinnessjukt många kilometer varje dag, druckit öl på (minst) 500 olika pubar, umgåtts med (och guidats av) lillasyster och Victor nästan dygnet runt, promenerat genom Regent's Park till London Zoo, sett, hört och fascinerats av engelska fotbollsfans, snabbshoppat på Oxford Street (ett par skor, två koftor, ett par solbrillor och 14 par strumpor för cirkus 300 kronor på Primark, vilka ska med nästa gång?), gått till Madame Tussaud's och vänt när vi såg kön och priserna, gått längs Themsen och spanat på The Eye och "den där jävla klockan" som även kallas Big Ben, sovit med kläderna på eftersom hotellet var mysigt men även iskallt, blivit lite virriga av trafiken som ju är lite koko där borta (det är de dock medvetna om och har därför skrivit med stora bokstäver "LOOK LEFT" eller "LOOK RIGHT" på asfalten vid varje övergångsställe), och slutligen, trots onda föraningar, flugit helt problemfritt med Ryanair.




Med Londonresan i ryggen är det nu dags att styra upp sommarens tjejvecka i utlandet.
Planeringen går sådär, men engagemanget är det minsann inget fel på.




Imorgon väntar jobb och det känns, efter att hittills ha jobbat 14 timmar denna månad, både trevligt och väldigt på tiden.
Eftersom jag har varit lite seg i skallen hela dagen (kan vara de sista rundora i baren igår kväll som gör sig påminda, men jag väljer att kalla det jetlag) borde jag gått och lagt mig typ klockan nio.
(Istället somnade jag i soffan vid 18 och vaknade strax efter 21. Tillbaka i vardagen, med andra ord.)

Hej då.

Hej då Västerås..

..och hej London!




Sov så gott, älskade lille kompis :(


RSS 2.0