BIG DAY!

Denna lediga dag har bestått av ungefär ingenting.
Jag började med att sova alldeles för länge (vart har min nyfunna självdisciplin tagit vägen?), sedan satt jag och åt frukost i soffan i ungefär tre timmar.
Jag funderade på att gå ner och kolla om det fanns någon tvättid, men slog bort de tankarna när jag såg att tvättkorgen inte ens är halvfull.
Så jag satt kvar i soffan istället.
Några dåliga tv-program senare (typ Nikki på Kanal 5, världens näst sämsta "komediserie", efter Våra värsta år) kröp jag ihop i mitt favorithörn, och somnade (nähä?).
En halvtimme senare fick jag veta att Timmy inte behövde bilen till matchen, vilket gjorde det möjligt för mig att gå på Anna Ö:s puls/medel-pass på Rocklunda.
(Nej, det hade inte varit möjligt annars.. Det är för kallt/snöigt/dåligt väglag för att cykla. Jo, det är det. Typ.)

Anyways.
Halverst motvilligt (jag hade det ju ganska skönt där jag låg i soffan, och levde fortfarande lite på att jag tränade igår) drog jag mig mot Friskis nästan en timme innan det började, eftersom Anna är en av Friskis mest populära ledare och därigenom har ett av Friskis mest populära pass.

Passet var lika bra som jag hoppats på, men blev ännu lite bättre när Lady Gaga - Bad Romance drog igång precis då man behövde lite extra energi.
Nu sitter jag alltså återigen i soffan, nytränad, nyduschad och ganska mätt.
Fint.

Som man kanske kan räkna ut är det inte den här dagen rubriken syftar på (såvida man inte lägger till lite ironi).
Imorgon, däremot, då händer det grejer.
Klockan 10.00 är det dags för hemligt uppdrag numero uno, och en timme senare hemligt uppdrag numero dos.
Strax innan 14 ska jag sedan befinna mig på jobbet för stängningspasset, och vi får väl se hur bra jag lyckas fokusera på det jag ska göra där.. Det hänger lite på hur det gått under dagen, skulle man kunna säga.

Nervös är jag i alla fall.
Och när jag skriver nästa gång är jag förmodligen gladare än döden, eller skitarg och vägrar nämna det här igen.
Wish me luck, helt enkelt.

(Hade jag varit aktiv med kameran i lördags hade jag lagt upp en fin bild på mig och Frida här, men det var jag alltså inte. Puss på dig ändå ♥)

Hej då.

JAG OCH MINA DRÖMMAR

Ikväll har jag varvat Hanson-nördandet med att läsa gamla blogginlägg.
Jag skulle väl kanske inte påstå att jag får mig själv att skratta, men återgivandet av mina störda drömmar har gjort mig tårögd ikväll.

Så här kommer några utdrag, enjoy!



19 september 2008

"Apropå tv-nörd. Att jag senaste veckan plöjt igenom sista avsnitten av tionde upplagan av Top Model, har minst sagt lämnat sina spår.
Inatt drömde jag att jag skulle gå till Ica, nån kiosk eller nåt liknande, nån gång på kvällen, men vågade inte gå ensam eftersom det var nån tjej som skulle spöa mig. Gissa vem som följde med för att hjälpa mig spöa henne istället? Miss Jay. Och gissa vad våra vapen var? Hårspray och sladden på min locktång. Herrejesus.
Det kanske inte är så smart av mig att börja kolla på nånting nytt nu, tv-tittardelen av min hjärna verkar ju vara ganska överbelastad."



19 september 2008

"Just det, haha. Jag drömde en till grej. Två grejer till, egentligen.
Den där lilla "sandkatten" som jag har en bild på på Facebook, han med den luriga blicken..
Jag drömde att jag och Timmy var på Kolmården, och kollade på honom (han bor inte ens på Kolmården, utan på Parken Zoo). Men den här gången såg man honom inte i det lilla rummet som han bodde i, utan på en tv-skärm. På något sätt lyckades jag klura ut att man inte såg det live, utan dom hade spelat in tre dagar i sträck och visade det, om och om igen. Och på något annat konstigt sätt hamnade jag vid datorerna som styrde det där, och råkade radera den filen. Först fick jag panik, men sedan hittade jag den igen, på en CD-skiva som låg på ett skrivbord bakom mig..
Jag var även och jeansshoppade med Tyra Banks, sedan skulle hon och nån till lyfta upp mig på ett bord men det ville inte jag, eftersom jag inte rakat benen på ett tag.
WHAT?
Nu är det nog slut med Top Model-tittande för min del."




12 november 2008

"Inatt drömde jag förresten att jag och några andra (ingen aning om vilka) var på väg hem från Fridas stuga, jag tror vi gick genom skogen. Plötsligt kom det tre björnar som började jaga oss, och vi sprang som fan. När vi väl kom ut ur skogen var vi på Gärdet i Stockholm, där Frida var på klassresa med sin klass.
Sedan skulle vi utomlands, hela familjen plus Sabina. Ingen visste vart vi skulle, förutom en kille som såg ut som Claes Malmberg som sa att vi skulle till Jönköping.
Hela det äventyret slutade med att vi hyrde en bil som kostade 1,8/mil (ingen aning om vad det betyder) för att köra till flygbussen, Sabina kunde inte följa med för att hennes syster hade en liten släng av sjösjuka, jag hittade en tröja som jag trodde var Timmys men det var den tydligen inte ("Det var bara du som trodde det, Matilda") och sedan vaknade jag med snor över hela kudden."



13 november 2008

"Jag kom på en grej som är värd att skriva ett till inlägg för.
Jag låg och typ febersov i soffan igår eftermiddag, och drömde något utöver det vanliga.

Jag skulle gå ner med soporna, och valde det lilla sophuset som ligger nere vid korsningen vid gröna kiosken, kanske 50 meter från våran trappuppgång. Av någon konstig anledning valde jag att ta bilen (parkeringen ligger nästan lika långt åt andra hållet), men startade den aldrig, utan släppte bara parkeringsbromsen och rullade ner till sophuset. När jag väl kom ner dit stod en polisbil där, och av nån annan konstig anledning vinglade jag jättemycket när jag skulle gå ur bilen och över gatan, eftersom polistanten ville att jag skulle blåsa.
Sure thing, tänkte jag, jag hade ju ändå inte festat sedan i lördags ("idag" var det måndag eller tisdag), så det kan ju inte vara någon fara.
Men tji fick jag, för mätaren visade på 22,1 promille, dvs waaaay beyond söndersupen och död.
Dessutom hade den olika nivåer, "Bra" för det som var under 0,2, "Dåligt" för det som var lite över, osv. Mitt resultat, som alltså var fan så mycket högre än vad någon levande människa någonsin lyckats uppnå, låg vid en nivå som hette "Satan!".
Eftersom jag skämdes lite grann, och tyckte att alltihop verkade väldigt konstigt, bad jag att få prova blåsa en gång till. Då hamnade jag på "bara" 21,0.
Just som jag insåg att "det här kan ju inte vara bra", kom Timmy gående förbi, och kollade konstigt på mig.

Strax efter det vaknade jag, genomsvettig."


Haha.
Den där millisekunden efter att man vaknat, och inte riktigt vet om man drömt eller inte, är ganska läskig. Men i efterhand är det ganska kul.

Nu ska jag gå och sova, jag återkommer imorgon om jag drömmer någonting i klass med det här inatt.

Hej då.

WHILE ON THE HANSON SUBJECT

"Isn't it weird?
Isn't it strange?
Even though we're just two strangers
on this runaway train.

We're both trying to find
a place in the sun.
We've lived in the shadows,
but doesn't everyone?
Isn't it strange,
how we all feel a little bit weird sometimes?

Sitting on the side,
waiting for a sign,
hoping that my luck will change.
Reaching for a hand that'll understand,
someone who feels the same.
When you live in a cookie cutter world,
being different is a sin.
So you don't stand out,
and you don't fit in.
Weird."

AMAGAD

Minns ni?


Hanson och deras låtar kommer i min värld alltid att förknippas med

- Gukkes version av Mmmbop i minibussen på väg till (från?) nyårsfirandet i Kittelfjäll, kanske det bästa jag hört/sett EVER! (Någon som har kvar den filmen? Frida?)
- att Josse, när vi var typ tio år, skickade brev till Zac och förklarade sin kärlek till honom. Att hon hittade på att hon var ett år äldre än hon faktiskt var (eftersom hon då blev jämngammal med honom och alltså kanske hade en chans..) gjorde detta hysteriskt gulliga även hysteriskt roligt.
- tjejen som skrev en insändare i KP (!!) om att det var "helt okej att ha sneda tänder eftersom en av bröderna Hanson faktiskt har det".

Haha.

Men det roligaste är ju att jag faktiskt tycker att den här låten är bra.. Lite halvtöntig och ganska -97, men ändå.
Jag är nog en sucker for boybands after all.

Hej då.

COMING UP

Imorgon är det fredag.
Det innebär alltså att det är helg från och med imorgon kväll.
Tråkigt nog inte ledig helg, för min del.
(Ingenting ont mot jobbet, men jag tror vi kan enas om att man hellre är ledig än jobbar på helgerna.)

Dock kommer världens bästa Frida och förgyller min tillvaro på lördag, det kommer förhoppningsvis (och troligtvis) att bli alldeles outstanding. Timmy ska iväg på lagfest så lägenheten ska fyllas med tjejer, tjejmusik och tjejsnack.
Smashing!




(Nu kan jag ju bara svara för mig själv, men jag har då inte tänkt se ut så här på lördag.)

Hej då.

WOHO!

Att vara hemma och ta det lugnt en helg man är ledig är inte jättelätt.
Men med lite övertalning från ekonomin (som hemskt gärna ville att jag skulle stay away from schlagerbaren och låta bli att göra av med massa pengar som hellre ska sparas till London) lyckades jag.

Och eftersom jag höll mig undan från allt som heter fest igår, har jag alltså inte ägnat den här dagen åt att ligga bakis i soffan. (Jag har helt enkelt legat pigg och fräsch i soffan.)
Ett litet äventyr har jag dock varit ute på; jag brummade ut till Stadium på Hälla och utnyttjade presentkortet jag fick av mor och far i julklapp. Så nu har jag en ny träningsoutfit inhandlad, och jisses vad jag ska svettas i den ikväll!

That's about it.

Eller nej, jag slänger in fyra freaks från julafton.



Hej då.

(!)

(Men KORT inlägg det där förra blev!)

SNODD/LÅNAD/KOPIERAD

av Wickan.



Vilken svordom använder du mest?
Tyvärr allihop.. Lite för ofta dessutom.

Äger du en iPod?
Nej, musiken i mobilen. Ju färre apparater att ha sönder/tappa bort/bli av med desto bättre ;)

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
08.27 från i morse. Konstig tid?

Hur många resväskor äger du?
En liten (och väldigt underskattad) från OBS! (Coop Forum om man inte hängde med back in the days) och ett enormt monster som är bra att ha exempelvis när man ska frakta hem julklappar, eller åka till Bulgarien med hela tjejgänget och ha med sig hela garderoben.

Använder du flip-flops?
Nej. Inte särskilt skönt och inte särskilt snyggt..

Var köper du dina matvaror?
Det som ligger närmast, om det inte är storhandling på g. Då blir det Coop!
(Till och med Timmy som är före detta Ica Maxi-nisse håller med om att det är billigare..)

Skulle du hellre ta bilden än vara med på den?
Beror helt på situationen, men kanske hellre vara med på den. Har man däremot en dålig hår-/kläd-/smink-dag så är det väl lika bra att stå bakom kameran ;)

Vilken var den senaste filmen du såg?
Jag har suttit och småsneglat på American Pie presents Band Camp ikväll, men eftersom den är så brutalt dålig så räknas det nog inte. Och då vet jag inte, jag är skitdålig på att se film.

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
Om det är min egen barnfamilj (mor och far och systrar) så självklart dem, annars en vän eller två. Blir dock lite svårt när alla originalvänner är så utspridda.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa då?
Ny lägenhet, jag och mina skor har vuxit ur den här på 43 kvm..

Har någon någonsin kallat dig lat?
Haha, JA! Jag är lite en allt-eller-inget-person. Antingen tränar jag inte alls eller så tränar jag ordentligt. Och om jag inte tränar alls så är jag ju ganska lat.

Har du någonsin tagit medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, att somna brukar inte vara ett problem för mig..

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Jag har ingen här, men hos mamma och pappa är det nog någon gammal bränd skiva som förmodligen var skitbra för några år sedan..

Vilken är världens bästa artist just nu?
Kelly Clarkson är alltid svårslagen i min värld.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Troligt att man skulle skriva det här?

Vad åt du till middag senast?
Timmy gjorde köttfärsbiffar med pasta, yummielicious!

Använder du huvtröjor?
När jag degar i soffan eller är på väg till/från träningen, ja. Annars, not so much.

Kan du vissla?
Ja, fast inte så bra.. Lärde mig dock för några år sedan (...) att vissla utåt också, woho!

Vem var den senaste som ringde dig?
Någon som ringde från dolt nummer, som jag missade (hata dolt nummer), dessförinnan Josse.

Vilken är din favorit-åkattraktion på ett nöjesfält?
Jag är inte så bra på sådant där.. Den där ljusblå berg- och dalbanan som dom hade på Gröna Lund för några år sedan var i och för sig ganska ball. Annars typ Nyckelpigan (också på Grönan), haha.

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Ja. Tror man inte det så behöver man nog en reality check. Eller så är man helt enkelt superpoppis?

Vilket riktnummer befinner du dig i?
021.

Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja, Disneydags ägde.

Hur många syskon har du?
Två.

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nej, det skulle jag nog inte påstå.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Pretty Woman, Dirty Dancing och Sex and the City. (Kanske inte alla repliker, men alla punchlines.)

Äger du några band-t-shirts?
Nja, jag hade en All Saints-tröja (haha) när jag var mindre, men den blev till en hårfärgningströja som sedan blev typ..skräp.

När flög du senast?
28 december, hem från Skellefteå efter julen.

Hur många stolar står runt ditt köksbord?
Två stycken runt bordet i köket, men där sitter vi aldrig. Fyra stycken runt barbordet i vardagsrummet, och det agerar väl köksbord lite oftare.

Läser du för skojs skull?
Ja, inte läser jag av någon anledning i alla fall (förutom HK-infon och mail på jobbet). I och för sig läser jag inte så mycket över huvud taget.. Borde försöka göra något åt det. (Nyårslöfte var det ja!)

Pratar du några andra språk?
Engelskan är ganska bra, spanskan var helt okej under gymnasiet men känns ganska bortblåst nu, tyvärr.

Diskar du din egen disk?
Ja, allt som inte diskmaskinen diskar.. Alltså inte så mycket :D

Har du gråtit offentligt?
Det tror jag nog.

Försöker du alltid att lära dig nya saker?
Nej. Det är säkert en bra sak att sträva efter, men man är väl ingen scout för sjutton!

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Det här med att dejta är väl kanske inte riktigt mitt område.. Men kanske bara för sakens skull ;) (Screw jämställdheten!)

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercings?
Nej.

Kan du kasta macka?
Nej. Mitt rekord är typ två. Kanske tre.

Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej.

Vad har du med dig in på bion?
Sällskap, popcorn och cola. Säkert lite godis också. (När jag väl går på bio alltså, vilket är typ aldrig.)

Vem var din favoritlärare och varför?
Kerstin på lågstadiet, Hans på mellanstadiet, NO-Malin på högstadiet, psykologi-Sofia på gymnasiet. (Farsan var en höjdare han med!)
För att de helt enkelt lyckades lära ut någonting, istället för att bara hålla en vaken under lektionerna.

Vad har du för väder?
Eftersom termometern har pajat har jag inga siffror, men -10 enligt vlt.se. Hur som helst lite för kallt.

Gillar du att flyga?
Nja. Inget direkt fan men det är inte jättejobbigt.

När sov du senast på golvet?
Haha, när tjejerna var här och hälsade på. Inget att rekommendera.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Jag kan fungera efter två timmars sömn, och vara helt förstörd efter tio timmars sömn.
Oftast blir det väl 6-7 timmar och det funkar ganska bra. Så länge jag tar igen det ordentligt någon gång då och då ;)

Är dina dagar fullbokade och stressade?
Haha, verkligen inte. Inte ens när jag jobbar, tränar, städar, tvättar och lagar mat samma dag. Fullbokat, kanske, men inte särskilt stressigt. Jag är inte särskilt stressad av mig, tror jag.

Hamnar du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Att jag och Fanny satt bredvid varandra hela sjuan, åttan och nian var väl kanske inte särskilt populärt..

Vilken är din favoritfrukt?
Jag är ganska dålig på att äta frukt. Men banan för att det är lätt att skala/äta och gott i fil. Apelsin för att det är gott, trots att det är kladdigt.

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
23.
(Jisses.)

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Mja, inte överdrivet. Mer förr i alla fall!

Är du petig när det gäller stavning och grammatik?
Haha, OM jag är..

Tror du på liv på andra planeter?
Mer eller mindre, funderar inte särskilt mycket på det. Det känns lite..avlägset. Haha.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Jag har ju inte jättelätt för att bli arg, men blev lite pissed på Kim idag.. Inget allvarligt dock!

Tror du att gud är en man eller kvinna?
Jag tror inte.

Vad var det senaste du åt?
En macka. Kvällsfika for life!

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Jag vet faktiskt inte. Jag vet bara att det finns/fanns en potatissort som heter/hette Elin-Matilda (ElinMatilda/Elin Matilda) och att min storasyster heter Elin.. Innebär det att jag är döpt (fast det är jag ju inte) efter en potatissort?
Nu när jag tänker efter tror jag att någon gamling på mammas sida hette någonting med Elin och/eller Matilda.. Är jag ute och cyklar nu?

Gillar du senap?
Ibland, i små mängder.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Något klyschigt, typ "imorgon är en ny dag" eller "tänk på barnen i Afrika". (Det tycker jag ju dock att man ska göra!)

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Ja, lätt.

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig?
Absolut ingen aning.

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste isåfall?
Nej. På Tradera har jag däremot fyndat en hel del.

Tycker du om att krama folk?
Kanske inte vem som helst, men dom jag tycker om!

Äger du en digitalkamera?
Ja, en söt liten lila. Den är dock hos Sabina och strejkar för tillfället. (Vad ska man göra om det går att få igång den, men ingenting mer?)

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
En D-kändis i någon svensk popgrupp som var poppis (haha) på 90-talet, och som jag inte ens minns namnet på. Dessutom hette hon Matilda, så jag vet inte om det kanske bara var det som var likheten..
(Bra merit, hamnar nog på CV:et.)

Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det?
Eftersom jag är sämst i världen på att ringa upp till folk (eller höra av mig över huvud taget) så har jag nog ingen rätt att störa mig på folk som inte heller gör det..

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Liza Marklunds böcker om Mia, den där Gömda-serien. Säkert fler, men kanske inget man håller färskt i minnet.

Vad är du allergisk mot?
Bittra människor, särskrivningar och insekter.


GUD vad jobbigt det här var.
Nu ska jag toksova och fundera på om jag ska lägga ner den här bloggen, den tar så himla mycket tid..
Haha.

Hej då.

LONDONTOWN!

För snart tre veckor sedan var det julafton,
om ganska precis tre veckor firar jag och T-man två år tillsammans,
och nästan exakt två veckor efter det fyller han 25.

Dessa tre ihopslaget tyckte jag var något att fira, så den åttonde april flaxar vi iväg mot en långhelg i lillasysters hometown!



Enda problemet är att vi bara får ha 15 kilos bagage per person, och tänk vad mycket fina skor jag förmodligen kommer hitta..
(Det där med att hela lönen inte måste spenderas på skor gäller inte marslönen.)

Utöver det kommer resan innehålla god mat, London Zoo(!), hotellnätter, förmodligen en del turistande och en jävla massa mys!
Woho!

Hej då.

ATT MISSBRUKA FACEBOOK




Nu verkar det ju lite som att jag menar att det är jag själv som missbrukar Facebook, eftersom jag här har uppdaterat min status tre gånger på mindre än ett dygn. Till mitt eget försvar kan jag säga att det brukar jag inte göra..
Det jag däremot ville shine a light on är Roffe och Thors hysteriska gillande. Vad man än gör på Facebook (detta gäller alltså inte bara mig utan alla de känner) så är de där och gillar! Haha. Jag tycker det är lite kul.

Min nuvarande status gillar även jag ganska ordentligt.
Den lediga dagen har jag alltså ägnat åt att städa, tvätta, laga mat och träna. (Ifall det nu var någon som missade bilden.) Skönt som sjutton att äntligen komma tillbaka till rutinerna. Jag har ju som bekant haft en liten formsvacka på träningsfronten (alltså inte tränat what so ever på en och en halv månad..) men nu är jag back in business!

Hej då.

"And if all the world was perfect,
I would only ever want to see your scars.
They can have their universe,
we'll be right here designing stars.

And if all the world was smiling,
I would only ever want to see your frown.
They can sail away in sunsets,
we'll be right here stranded on the ground,
just happy to be found."



2010

Jag kan inte påstå att det nya året har börjat på bästa möjliga sätt.
Jag har inte tränat på drygt en månad, lägenheten är så ostädad att den knappt är beboelig, och jag skulle vilja påstå att jag hittills har sovit ungefär 80% av det nya året (trots natten till idag, vilken jag återkommer till).

Då passar det ju alldeles utmärkt med en ledig dag imorgon.
(Inte för att jag då kan sova bort ännu mer värdefull tid, utan för att jag då kan göra sådant som jag borde gjort för alldeles för länge sedan.)
Jag ska börja med att tvätta tills det inte finns något mer att tvätta, sedan ska jag städa tills jag dör, och efter det ska jag försöka återuppstå så att jag kan ta mig ner på stan och kanske köpa lite försenade julklappar till mig själv.
Träningen får dock vänta någon dag, eftersom tån inte riktigt är fit for gympa än.

Att jag sovit större delen av den här dagen är dock inte mitt eget fel.
Det har jag grannen under att tacka för.
Igår kväll var min plan att låta bli att se JVM-finalen, gå och lägga mig halvtidigt och sedan stiga upp halvtidigt idag.
Så blev det alltså inte.
Eftersom mitt undermedvetna hemskt gärna ville se drabbningen mellan USA och Kanada, och lyckades hålla mig vaken till nedsläpp kl. 02.00, så var det kört redan där.
Vid halv fem hade USA plockat hem guldet, och ungefär samtidigt hade Timmy fått nog av världskriget som pågick en trappa ner, och gick ner och gav killen svar på tal.
Tyvärr gav det inte riktigt effekt, eftersom det var tyst i ungefär fem minuter.
Kvart i sex insåg vi att han nog inte hade några planer på att gå och lägga sig ALLS, så vi tänkte att Bevakningstjänst-nissarna kunde få komma och do their thing. Det tyckte inte de, eftersom de inte ens svarade i telefon.
Då tog vi till det tunga artilleriet och ringde självaste polisen.
En trevlig dam svarade, ringde upp boven i dramat, fick tyst på honom och ringde sedan tillbaka till oss med uppmaningen att ringa tillbaka om han inte gav sig.


Hade jag varit det minsta trött nu hade jag lagt mig i sängen och njutit av tystnaden, men som en följd av dagens hysteriska sovande (som i sin tur alltså är en följd av nattens obefintliga sovande) är jag alltså ganska pigg.
Och för att nattens obalanserade sömn inte ska bli en ond cirkel ska jag gå ner och boka en orimligt tidig tvättid imorgon bitti.

Tack till polistanten som gav oss lite sömn och en hög med spya på grannen som inte vet hur man beter sig.

Hej då.

I'M BACK!

För att undvika att det här inlägget blir det längsta i världshistorien så sammanfattar jag den senaste veckan (och lite till) lite kort:


Julen ägde.

Alla var hemma, maten var (självklart) splendid, julaftonsracet i pulkbacken vanns (typ) av mig, det flög julklappar åt höger och vänster, och juldagskvällen med tjejerna motsvarade förväntningarna (trots att de var högre än det mesta, och trots att slutet var sämre än det mesta!).


Och avslutningsvis var nyårskvällen den bästa på flera år, trots att det var den första away from home (om man bortser från Kittelfjäll, som in all fairness är närmare Skellefteå än Västerås).

Årets sista kväll tillbringades tillsammans med nio andra glada själar hemma hos Timmys föräldrar (som flytt till Sälen och lämnat huset obevakat, eller egentligen inte eftersom de bett Timmy vattna blommorna, men typ ändå eftersom han glömde bort det).

(Årets sista dag tillbringades för övrigt på jobbet, och spontant skulle man ju säga att det SÖG, eftersom jag då missade gubbarnas uppstyrda pulkåkning i Himlabacken, men eftersom jag fick jätteledigt över julen låter jag bli att klaga över det. Dessutom slutade jag kvart över fyra och det är ju faktiskt inte jättesent.)


Här skulle det ju passa med lite nyårsbilder, men eftersom det inte ger så mycket att få med sig kameran utan minneskortet (...) så har jag alltså inga sådana.


Jag kanske återkommer om jag kommer över några. (Men vi vet ju allihopa hur bra jag är på att återkomma med saker här.

Alltså blir det mest troligt inga nyårsbilder.)


Däremot kan jag, precis som typ alla andra i hela världen, bjuda på en sådan här:


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

For utomlands med Timmy, sa hej då till lillasyster som flyttade utomlands, insåg att hela lönen inte måste spenderas på skor (se där, mamma, även jag växte upp till slut!), firade ett år som västeråsare, blev temporärt ganska rik tack vare tråkiga händelser som jag nu lyckats lämna bakom mig, säkert jättemycket mer men jag kommer inte riktigt på mer.


2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag tror inte att jag hade några. Eventuellt att jag skulle hålla igång med träningen och försöka vara så lycklig som det bara går. Båda gick över förväntan, det första ger jag mig själv cred för (förutom sista månaden, ujuj) och det andra ger jag människorna omkring mig (både fysiskt och psykiskt) cred för.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej. En syster till en vän, och en gammal bekant. Två gamla bekanta förresten. Men närmare än så kom jag inte.


4. Dog någon som stod dig nära?

Nej, och tack (jag tänkte säga gud, men det kändes lite.. fel) för det.


5. Vilka länder besökte du?

Grekland.


6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?

Mer tid med familj och vänner.

Och SEX AND THE CITY 2!


7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?

Jag hade tänkt säga något klyschigt om att varje dag har räknats, och på något sätt har de väl det (det hade ju blivit svårt att få ihop ett helt år om några dagar inte hade räknats?), men jag har nog tillbringat för många bakisdagar i soffan och för många slödagar i sängen/i soffan/vid datorn/framför tv:n för att kunna mena det..

Men veckan på Kreta med Timmy var kul. Och alla hemresor. Och när tjejerna har varit här och hälsat på. Och minisemestern med familjen i Blekinge. And so on..


8. Vad var din största framgång 2009?

Scorett-jobbet, sjukt tacksam för det! Arbetslösheten hade förmodligen haft ihjäl mig, både mentalt och ekonomiskt, om den hade fått fortsätta.

Och kanske att jag blev världsförälder och plasmagivare.

(Tänk om alla blev det helt plötsligt, då kan vi snacka framgång, haha..)


9. Största misstaget?

Jag vet inte. Jag gillar inte riktigt att ångra saker.

(Jag är nog bättre på att förtränga det som jag egentligen borde ångra.)


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Inte så sjuk (inga sjukdagar på jobbet i alla fall, trots influensor hit och dit), dock några sjuktimmar efter mitt köttsår i huvudet. (Var är plastlisterna till våra mordvapen till hyllor, Björn Borg?)

Sedan har det väl blivit några fylleskador här och där, men lite spill får man ju räkna med..


11. Bästa köpet?

Ett brutalt bra Tradera-fynd i form av en kortärmad skinnjacka från London, hann inte använda den jättemycket men nu är det ju snart vår igen.. Och då får den följa med tillbaka till London ;)


12. Vad spenderade du mest pengar på?

Trevligheter! Greklandsresan, kläder och skor, mat, fest och diverse presenter. Lätt värt det!


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ah, where to begin.. Underbar pojkvän, hemmakvällar med familjen, bästa tjejerna, roliga sommarfester, oväntade bonusar på lönen, osv osv osv.


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?

Hur många som helst. Jag orkar inte ens nämna en.


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Både och, tyvärr. Men totalt sett gladare.

Överlägset, faktiskt.

(Och för att låta typ kristen så måste man ju nästan vara lite ledsen för att kunna vara gladare också.. Haha.)


16. Vad önskar du att du gjort mer?

Kanske sparat lite pengar, om något. Fast typ ändå inte.


17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Grubblat. Och kanske stört mig på att folk inte alltid stavar jättebra (jag kan nog bara inte hjälpa det)..


18. Hur tillbringade du julen?

Med familjen hemma på Videstigen, enda tänkbara alternativet :)


19. Blev du kär i år?

Kärare, för att låta lite töntig.


20. Favoritprogram på TV?

Desperate housewives, Criminal Minds (petade ner CSI från topplistan), Vänner (kommer nog aldrig åka ner från listan).


21. Bästa boken du läste i år?

Öh.. Pass.

(Där skulle jag kanske kunna slänga in ett nyårslöfte?)


22. Största musikaliska upptäckten?

Timmy, tveklöst. Haha, vilken stjärna!


24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

Jag önskade mig nog ingenting men fick massor. Så vad svarar man då?


25. Något du önskade dig men inte fick?

Nej.


26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?

Jobbade. Och var bakis. Fint.


27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Betald semester.

Att avståndet mellan Västerås och Skellefteå helt plötsligt var typ en mil.

Att de nära och kära som inte mått bra hade mått bättre.


28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?

Haha, jag har aldrig haft en stil!

(Matilda tycker att jag är högklackad och cykelbyxig, så det skulle väl vara det då.)


29. Vad fick dig att må bra?

Typ precis samma fråga som "Gjorde någonting dig riktigt glad?", så typ precis samma svar som där då.


30. Vilken kändis var du mest sugen på?

Jag är inte så bra på att sukta efter kändisar.

(Dock föll jag, i sömnen, för grupptrycket och drömde om Twilight-Edward, trots att jag varken sett filmerna eller tycker att han är snygg. Är jag en svag människa?)


31. Vem saknade du?

Familjen, as always. Vännerna, as always.


32. De bästa nya människorna du träffade?

Jag vet inte om jag träffade så många nya det här året.. Jag började ju vara ganska hemmastadd här redan för ett år sedan, men tjejerna på jobbet ligger väldigt bra till!

 

 

Så där ja.

That's it.

2009 har varit bra, sjukt bra faktiskt, men jag har en känsla av att 2010 kommer bli ännu bättre..

Och sedan blir det ju lite vad man gör det till, så vi får väl se om ett år om jag lyckades ;)

 

(Dock inledde jag inte året på bästa sätt.. Efter att folket åkt hem härifrån (vi är fortfarande kvar i svärföräldrarnas residens) spelade jag och Timmy fotboll i hallen. Jag, som precis uttryckt min fruktan för att slå i tån någonstans, bombade i en hetsig närkamp in foten i väggen. Så nu haltar jag omkring med en, vad jag skulle vilja kalla, bruten tå.

Så vi får väl se hur det går (haha) på jobbet imorgon.

Sakta, skulle jag tippa.

 

För övrigt gick det ju jättebra att inte skriva världens längsta inlägg.

 

Och nu såg jag precis att det inte finns någon fråga nummer 23. Men det är nog ingen som är ledsen över det så det gör inget.

 

Hej då.


RSS 2.0