MY MAN IS A HANDYMAN

Eftersom jag är så pinsamt dålig på att uppdatera här så kan jag ju i alla fall bjuda på lite bilder.
De senaste dagarna har innehållit balkongfix, Västerås Cityfestival (och därigenom lite parkhäng, lite öltält och lite langos) sol och bad på Björnön och alltså inte en sekunds jobb sedan i torsdags kl 16.



Balkong innan fix


Balkongfixare


Balkong efter fix



Folk i park


Fia, Frida och Jessica


Sara, turist-Emelie och Fia


Jag och Helena


En svettig Sabina och en svettig Emma på Björnön

(Vad som, apropå Björnön, är värt att nämnas, är att vi på vägen dit såg en hjort (!) och att det när vi för kanske tredje gången gick ner och skulle bada (doppa oss lite tvärt och ganska hysteriskt) kom en ORM simmande.
Först hann jag tänka "gud vad coolt, en ORM!", men en millisekund senare insåg jag att jag är ju rädd för ormar, och då var det lite mer "VAFAN, en orm!", stänkstänkstänk och inte långt ifrån "SHAAAARK!!"-skriket).
Att jag dessutom stod typ tre meter ifrån ormhuvudet som kom simmande, med vatten till midjan, gjorde inte paniken mindre.
Emma var däremot kolugn, men det får man väl räkna med eftersom hon pluggar till polis. (..?)


Eftersom jag av naturliga skäl inte hade med mig kameran i vattnet så finns denna simmande snok inte dokumenterad, men den såg ut ganska precis så här:


även om den kanske var en aning lite mindre.)


Och så me and my mongo


I've been running from myself until
you gave me a reason for standing still




Nu ska jag bestämma mig för om jag orkar städa toaletten eller hellre känner för att sätta mig på den hittills skuggbelagda balkongen och lösa sudoku. Sedan ska jag infinna mig på jobbet strax innan 13 och jobba hela tre timmar.

Hej då.

GUD I HIMMELEN

så negativt det där förra blev.
Jag är inte negativ :)
(Jag och Timmy har ju pimpat balkongen med trall, dynor och parasoll, så att man inte ens känner igen den längre.
Jag är dessutom ledig hela helgen, jobbar sedan tre (halv-)dagar och far efter det tillsammans med Timmy ner till släkten i Blekinge i fyra dagar och kan skita fullständigt i allt som är jobbrelaterat.
Och som om det inte vore nog har jag aldrig tyckt om någon som jag tycker om Timmy, jag har aldrig trivts så bra på ett jobb som jag trivs på Scorett och jag har aldrig tjänat så bra att jag kan spara flera tusen i månaden utan att det känns.)

Men om det är något som upprör mig (så att det verkligen märks) så är det sådana här grejer.
Så EARN UP TO IT.

Hej då.

HEJ

Det här är nogt det närmaste jag någonsin har kommit ett onyktert blogginlägg.
Jag har inte mycket att säga, bortsett från att det är tråkigt att Michael Jackson har dött (säg vad ni vill om pedofilianklagelserna och blablabla men killen är/var något av en legend), att svensk sommar äger när den väl är bra, och att jag hoppashoppasHOPPAS att det finns någonting som heter KARMA.
För om man (mer eller mindre medvetet) behandlar någon som skit så förtjänar man faktiskt att själv bli behandlad som skit.
Att göra ett misstag är en sak (jag har gjort en del misstag och skulle, mest för mina näras skull, göra en väldig massa för att ta tillbaka dessa misstag), men gör man något som man VET är pisspisspiss under en lång tid så förtjänar man fan inga fler chanser.
Faktiskt.
Självklart finns det undantag - det gör det alltid - och det är ganska lätt att döma ut allt och alla bara så där.. Men dom som är jävla ASSHOLES och gör såna här misstag i evigheter, och inte visar minsta lilla ånger.. Jag KRÄKS.

Jag hatar att vara en sån som vet saker utan att kunna göra någonting åt det, eftersom det simply isn't my business.
Istället går jag bara omkring och hoppas att den skyldige får ta ungefär all skit i världen, och att den "oskyldige" kommer levande ur det här.
För hur opartisk jag än kan låtsas vara så ser jag ändå bara KRÄK i allt det här, från alla möjliga synvinklar. Och jag undrar hur länge man kan bara på en sån här sak.

Hej då.

WHAT?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5432546.ab

BARA FÖR ATT

visa att jag lever, typ.
Jag har alltså inte dött, jag har bara varit lite busy.
I måndags hann jag med inventering på jobbet, blodgivning, en två timmars powernap, några timmar ute i solen, träning och en två tvättmaskiner.
I tisdags var jag inte riktigt lika i farten, men hann ändå med att sola, jobba, träna och göra sånt där annat som man fyller ut en dag med. Till exempel att hänga på Timmy ut till Johannisberg för att kolla på Wässman och hans tjej när de hoppade fallskärm (inklusive vänta i två timmar på deras tur).
Igår var jag superambitiös och for ut till Björnön och solade hela förmiddagen, tills det var dags att jobba.
Idag är planen frukostmöte på jobbet, jobb till 16, kanske en sväng till Friskis och sedan får vi väl se vart det slutar. Förmodligen i soffan.

Förresten har Kim fixat ledigt åt mig 8-25 augusti (!), så om vi bara hittar en resa som passar våra (egentligen inte så extremt men tydligen ganska) kräsna önskemål så blir det TVÅ VECKOR I GREKLAND.
Det är ju bara obeskrivligt trevligt.

Hej då.

DON'T GET YOUR HOPES UP

Jag hade tänkt ta tag i mig själv och faktiskt skriva någonting, but there is no time för nu ska vi spela MINIGOLF!

Hej då.

IGÅR VAR INGEN VANLIG DAG

Nej, det var det verkligen inte.
Förutom att jag flög hem (?) till Skellefteå (vilket jag på morgonen trodde skulle bli dagens grej) fick jag även ett jack (jag skulle vilja kalla det köttsår?) i huvudet medan jag var på jobbet, fick som en följd av detta (och på inrådan av tjejen från Sisters, tjejen från frisörsalongen, och även sjukvårdsupplysningen) även åka upp till akuten. Dock slapp jag sy, och det är jag, utan att överdriva, outsägligt tacksam för.
Som om allt detta drama inte vore nog, så såg jag en ÄLG när vi satt i bilen på väg hem på väg hem från flyget. En livs levande ÄLG.
JEEZ.

Något som däremot är snäppet trevligare än sönderskurna huvud (liten överdrift, om det är mitt eget huvud jag pratar om) är att Frida och Wille kommer upp från Lund för att fira midsommar med oss(!!!).

Nu ska tre femtedelar av familjen Åkesson iväg och möta de två resterande femtedelarna och äta lunch, och sedan ska jag och Elin springa en sväng på stan (om hon vaknar någon gång?).

Och ikväll blir det Olles. YEAH!
(Litet yeah åt Olles i sig, lite större YEAH åt sällskapet.)

Hej då.


Även om vädret idag inte riktigt är med oss så har jag en cider i handen, en pojkvän + bihang i soffan och en Sabina på väg hit, så den här kvällen har alla förutsättningar för att bli en bra kväll.
Det enda minustecknet är det faktum att jag jobbar imorgon. (Och att Josse, trots ett halvhjärtat försök att övertala henne, inte kom hit idag.)
MEN. För två helger sedan lyckades jag ju med konststycket att pretty much go all in och ändå må awesome dagen efter.
Hemligheten bakom det är ingen mindre klyscha än VATTEN. Jag hällde i mig tre glas vatten under de två timmar vi tillbringade på BMB (vilket i och för sig är typ tre mer än i vanliga fall) och jesus i min lilla låda vilken skillnad det gjorde.
Så det där med "varannan vatten" är nog något man ska satsa på ändå. I alla fall om man jobbar dagen efter.

En kvart kvar till Sverige - Danmark, tre dagar till Skellefteå och tre och en halv vecka till en awesome minisemester i Karlskrona.
Om bara solen kommer tillbaka så är livet ganska oslagbart.
(Och om solens frånvaro är det enda man har att klaga på så kanske man kan säga att livet ÄR ganska oslagbart.)

Hej då.

ÖÖÖÖJ

Det har ju varit ett himla rabalder kring Susan Boyle, som efter att ha sjungit arslet av både publiken, juryn och förmodligen sig själv, spåddes ta hem hela skiten i Britain's Got Talent.
När det hela var avgjort fick vi veta att hon "bara" kom tvåa, och så var det inte mer med det.

MEN, då kan man ju fråga sig vad/vem/vilka det brittiska folket tyckte var bättre än denna publikfavorit till sångerska?

Jag youtubade fram svaret och kan bara hålla med om att britterna röstade helt rätt.



FRÄNT är ordet.

Hej då.

DET HÄR ÄR EN DÅLIG RUBRIK

på ett långt inlägg.

(Jag höll på att inleda det här inlägget med någonting om att det var ganska länge sedan jag skrev sist.
Men det är det ju mer eller mindre jämt så jag skippar det.)

Altanbyggandet i Sälen gick alldeles utmärkt, och även lite fortare än planerat.
Jag och Annika gjorde det vi skulle (for fram och tillbaka till återbruket några gånger och slängde den gamla isärplockade altanen) och satt sedan och solade, drack vin och löste sudoku/korsord, medan Timmy och Janne snickrade och sågade och skruvade och svettades i de 28 graderna temperaturen kom upp i i fredags/lördags.
På kvällarna åt vi som vanligt god mat och hann även med en omgång boccia (den inte lika seriösa men mycket mer färgglada varianten av boule) innan vi blev uppätna av dom svarta jäveldjuren (som var en konstig korsning av mygg, knott och blomflugor, och som både fredag och lördag invaderade prick kl. 17, what's up with that?).

På söndagen tog alla en välförtjänt (?) sovmorgon, och efter frukost och ihoppackning satte jag och Timmy oss i bilen, trotsade den då 30-gradiga värmen och tog istället för Ludvika sikte på Mora och sedan ORSA BJÖRNPARK.
(Ni som känner mig kan ju tänka er min entusiasm i bilen på väg dit.)

Väl där såg vi varken varg eller räv, men jag var mer än nöjd efter att ha sett typ en miljon olika björnar, ett trött lodjur, två enorma amurtigrar och inte minst (men kanske mest oväntat) två svettiga isbjörnar.
(I mitten av maj invigdes Polar World, som alltså ska vara inte bara Sveriges, Nordens, eller Europas, utan VÄRLDENS största isbjörnspark.. Jag skulle vilja dra till med en gissning och säga att det kanske är den enda, eftersom den inte var särskilt imponerande med de två stackarna som låg och svettades i en snöhög.)



Ett inte särskilt skyggt lodjur



Haha, han/hon till vänster?






Kamtjatkabjörnar(?)



Quite a view, I must say!



Han och hans kompis stog och stirrade på oss när vi gick in i huset (jag sket typ på mig)



Kissekissekisse



Haha


Det var i alla fall skönt att komma iväg i ett par dagar, och att tillbringa en ledig söndag med massa fräsiga djur och en solbränd pojkvän mitt ute i en skog i Dalarna, istället för med en tvåliters Cola och en sliten pojkvän i soffan.

Idag har jag för ovanlighetens skull varit ledig. (Man skulle kunna tro att man har många lediga dagar när man jobbar halvtid, men eftersom min halvtidstjänst till största delen består av tre- eller fyratimmarspass, så blir det inte riktigt så. Å andra sidan är det väldigt skönt att bara jobba så korta dagar, så I'm not complaining.)
Den lediga dagen inleddes med en sovmorgon, sedan satt jag och argumenterade med mig själv om jag (i spöregnet) skulle ta mig till Friskis eller ej.
Det gjorde jag till slut, och passade även på att fylla på mitt gympakort som lägligt nog gick ut idag, och tack vare Timmys föräldrar och mormor kostade det mig inte en krona! (Jag gick till och med därifrån med 250 kr kvar på ett av presentkorten, fänx!)
Dock hade jag klantat mig lite och kollat fel på e-schemat.. Sedan de nya lokalerna på Rocklunda blev vattenskadade i mars har de hållit stängt där borta och alltså haft alla pass på Björnövägen. Vad jag tydligen inte hade så bra koll på var att gympalokalerna på Rocklunda nu är återställda och att ungefär hälften av alla pass är tillbakaflyttade dit (däribland Angelicas medelpass, som jag krigat mig till Björnövägen för att gå på..). Jag vägrade dock att cykla hem igen utan att ha svettats lite, så jag took a chance och checkade in mig på Barbros styrka/bas-pass istället.
Där kan man verkligen säga att det var jag och pensionärerna.

Hade det inte varit för att tvättstugan är fullbokad till på lördag morgon, eller för att jag fick ett städ-il igår och gick lös i hela lägenheten (dammtorkade bakom TV:n x 2, dammsög i skåpet under diskbänken och skurade toagolvet = sånt jag inte får för mig att göra särskilt ofta) så hade jag kunnat roa mig med något sådant idag. Men utan något att göra så hamnade jag såklart i soffan, först sittande framför TV:n, sedan liggande i mitt favvohörn (sovande, of course).

Förresten, torsdag idag innebär att det bara är sex dagar kvar till onsdag. Och onsdag är alltså dagen mamma bokat flygbiljett till mig så jag kan komma hem och se lillasyster ta studenten. Idag insåg jag dock att jag är ledig från tisdag kl. 16, bokade därför om biljetten och kommer alltså hem ett dygn tidigare. Rykten säger att det är fest på g på onsdag, och då passar det ju inte riktigt att komma till stan vid 22.30.. Så det lär ju vara värt de fjuttiga 250 kronorna det kostade att boka om :)

Så Elin och Matilda, vi ses på onsdag!



Och då ska vi (som utlovat) rock it.

Nu är det nog dags för kvällsfika.

Hej då.

RSS 2.0