I >LOVE<

Nya lägenheten är helt och hållet AWESOME.
(Eftersom vi bara hunnit tillbringa cirkus en halvtimme där innan vi köpte den, var det lite nervöst när vi kom dit efter att ha fått nycklarna.. Men de få grejer som var risigare än planerat ska ändå rivas ut så det är lite skit samma faktiskt.)
Hittills har vi bara hunnit riva ner lite tapeter och spackla över det så att man kan börja slänga upp lite nya tapeter, men jag är helt övertygad om att det kommer bli oslagbart bra när det är klart.

Igår mitt på dagen fick vi alltså nycklarna och på de få timmar vi hann vara där innan Timmy skulle iväg och jobba hann vi inviga Gideonsbergsgrillen (verkar stört bra trots att de inte tar kort; kan bli problem), blöda lite grann båda två (Timmy fick ett hyllplan i fejset och jag hackade mig själv i handen med en kniv, dock ofrivilligt trots att det inte lät så) och sedan hann jag även bli instängd i en garderob. I vanliga fall kan man ju bara öppna garderobsdörren och gå ut, men det är inte helt lätt när garderoben puttats in mot väggen med dörren mot väggen.
Humm.
Sista gången jag försökte gömma mig för Timmy.

Vi (läs: jag) hann även inse att det kanske inte är helt nödvändigt att slänga ut typ 30 000 kr på ett flashigt och någorlunda tyst bubbelbadkar när man kan få ett snyggt vanligt badkar för typ en tiondel av det priset..
Jag menar, who needs bubbles? Det är säkert kul de tio första gångerna man bubblar, men hur blir det egentligen när jag ligger där i mörkret och lyssnar på Kelly Clarkson som försöker överrösta bubblorna? Dessutom kallnar ju vattnet fortare när man bubblar, om man inte har en sådan där värmegrej som kostar typ en miljon..
Humm.
Mycket att fundera på nu.

Imorgon blir det i alla fall lika tidig uppstigning som idag; klockan åtta ska vi vara på plats och börja måla sovrummet. Janne chefar över tapetserandet (själv är jag, ur detta perspektiv, ganska inkompetent) så jag pyser iväg till jobbet strax innan ett och hoppas lite på att de är klara med tapetserandet när jag kommer hem. Någon gång mellan 10 och 12 kommer även de nya vitvarorna, så förhoppningsvis kan vi banka in dem någon gång på eftermiddagen/kvällen imorgon, och alltså få en aning om hur köket till slut kommer se ut.

Vi har en hel del jobb framför oss men när det väl börjar ta form kommer det vara sjukt värt det (särskilt för mig som kommer ha stått för inte ens en tiondel av allt jobb) och då kan ni räkna med en inflyttningsfest utan dess like!
(Dessutom är både Tuben och Roffe också i flyttartagen så vår sjuka inflyttningsfest kommer nog att bli en del av en sjuk inflyttningsfestturné. Det blir en bra start på sommaren, känner jag!)

Och apropå sommaren så börjar det vara ganska klart med utlandsresan med tjejerna. Imorgon landar sista inbetalningen på mitt konto och då sätter jag in det som är kvar att betala hos Apollo.
Sedan är det bara att spara ihop lite fickpengar och ett sjukt bra humör för den 26/6 väntar en vecka med världens bästa tjejer.

Och om en vecka fyller jag år. Nu har jag ju familjen och de bästa vännerna på helt fel plats, så födelsedagsfirandet nu för tiden blir ju aldrig vad det var förut.
Men på det sättet är det nog bra att fortfarande vara barn, man måste uppskatta det man har.

Jason Mraz får spinna vidare på sista meningen med en braaaa text:

"It takes a thought to make a word
and it takes some words to make an action.
It takes some work to make it work,
it takes some good to make it hurt,
it takes some bad for satisfaction.

It takes a night to make it dawn
and it takes a night to make you yawn.
It takes some old to make you young,
it takes some cold to know the sun,
it takes the one to have the other.

And it takes no time to fall in love,
but it takes you years to know what love is.
And it takes some fears to make you trust,
it takes those tears to make it rust,
it takes the dust to have it polished."



Hej då.

DAN FÖRE DOPPAREDAN

Idag är det nästan som 23 december.
Jag har velat gå och lägga mig nu i flera timmar (trots att jag aldrig kommer kunna somna) bara för att sedan vakna imorgon och få ta emot världens bästa julklapp.
(I själva verket är det dock inte den 23 december, utan den 11 maj, och julklappen är lägenhetsnycklarna till Statorvägen 5, alltså ingenting vi fått i present.)
Imorgon klockan tio ska vi infinna oss på banken för att dels betala hela lägenheten (eller rättare sagt låta banken betala för det och istället ta lån på hela skiten, i alla fall tills Bomansgatan 18 E är såld), dels få nycklarna. Innan det ska vi ha hämtat Jannes slip-/spackel-/målarlåda, men efter att vi varit på banken är det alltså raka vägen till nya cribbet!

Hittills har vi ägnat veckan åt att hämta och betala tapeter/spackel/klister/färg, säga upp bredbandsabonnemanget (bara nästan tre månader för sent), betala vitvarorna (som kommer på fredag), fundera på vilket bredbandsabonnemang vi ska ha nu (och även bestämma att vi ska ha hemtelefon eftersom det kostar typ ingenting), fixa försäkring, ringa om parkering och slutligen sälja diverse fonder åt höger och vänster så att vi kan finansiera det här kalaset.

Imorgon blir det alltså inget jobb, utan bara massa andra trevligheter. På torsdag jobbar jag kort dag eftersom vi har öppet som på en söndag, och på fredag har jag mitt trevliga 13-16-pass. Helgen blir, efter att jag jobbat maj månads första två, ledig. Jätteskönt och jättepassande nu när vi har lite att pyssla med.

Påminn mig om före- och efter-bilder, för det här ska dokumenteras!




WOHOOO!



Hej då.

VÄLKOMMEN TILL ZOORETT

Den här veckan har jag jobbatjobbatjobbat.
Kim har varit med om lite tråkigheter (big understatement) så vi har hoppat in åt höger och vänster för att butiken inte ska stå tom.
Extra-tjejen Sanna insåg till slut att skolan tog lite för mycket tid (i alla fall av den tid hon behövdes hos oss) och slutade för några veckor sedan, och då kom Matilda 2 in i bilden. Matilda 2 (eller Gubben i lådan som vi först tänkt att hon skulle få heta) har också fått jobbajobbajobba och det var en himla tur att vi hittade henne eftersom Jannica jobbar halvtid på dagis också.
Dessutom hade hon blivit erbjuden jobb på både Vero Moda och Vila (alltså är hon förmodligen världsbäst på att skriva CV) men hon gjorde det enda rätta och valde oss. Tackar.

Apropå jobbet så hade jag en oväntad besökare inne i butiken idag.
En stackars liten fågelunge hade tagit sig upp till oss på andra våningen och spatserade omkring bland skohyllorna. Jag fick lite panik och ringde vakterna, som blev ganska fascinerade men tyckte att jag skulle ringa fastighetsskötaren istället.
En halvtimme senare dök en galen gubbe med en håv i handen upp, men då hade min nyfunna vän promenerat iväg till Akademibokhandeln. (För er som aldrig haft ett fågelbesök kan jag säga att det varar inte i en halvtimme.)
På bokhandeln hade de i alla fall lyckats skicka ut honom genom balkongdörren, så den sagan slutade förhoppningsvis lyckligt.

Detta var förresten inte första gången vi hade oväntat djurbesök; för några månader sedan sprang Jannica omkring som ett pucko, beväpnad med ett skohorn och en liten hink, och jagade en stackars liten mus som tagit sig upp från varutunneln (typ tre våningar ner och med en miljon låsta dörrar alternativt en kodstyrd hiss i vägen).
Men denna historia har jag för mig att jag redan delat med mig av, så där fanns det inte så mycket mer att berätta.

Apropå något helt annat så närmar sig flytten med stormsteg. Vitvarorna är beställda, tapeterna har kommit och jag har börjat fundera på ett datum som passar bra för inflyttningsfest.
Jag tror det blir finemang.

Någonting annat som närmar sig är min 23-årsdag. Jag hade inte tänkt så mycket på hur gammalt det låter förrän jag läste inlägget Matilda skrev igår, då hon fyllde 23. (Grattis igen assface.)

Men 23 är nog inte så farligt ändå.
I alla fall inte enligt tjejen på Pluto i lördags.
Sabina utbrast inne på toan (eftersom det liknade en fritidsgård där inne) att vi kanske var för gamla för att vara där.
Då frågade en tjej som såg lite äldre ut hur gamla vi var, fick 22 till svar och utbrast att hon minsann var 26.
"MEN VAD FAN GÖR DU HÄR?!" skrek en överförfriskad tjej under handtorken.
Så vi har nog några år kvar.

(Ifall ni undrar vad jag önskar mig så vill jag ha en sådan här, den här, det här och de här ->  i storlek 36*. Thanks!)

(* länken ville inte riktigt fungera men de finns på H&M:s hemsida för den som tycker att jag kanske inte behöver men har gjort mig förtjänt av dem.)





(Den här bilden skulle Timmy förmodligen kalla "Två små dvärgar på fest" eftersom allting alltid heter någonting med "två små dvärgar" när jag och Sabina är i farten. Exempelvis "Två små dvärgar åker till Björnön", "Två små dvärgar springer på stan" eller "Två små dvärgar delar på en pizza".)

Imorgon ska två små dvärgar kanske dricka lite vin med en tredje dvärg som heter Jannica, men det tar vi då.

Hej då.

RSS 2.0