SWEET HOME VÄSTERÅS

Efter en lugn och skön helg i Skellefteå är vi nu hemma på Bomans igen.
Vi har sovit, spelat kort, åkt skidor(!), druckit öl, sett hockey (både AIK live och Sverige - Slovakien inspelat*), ätit god mat, missat att hinna träffa både Elin och Matilda, tyckt synd om stackars mamma som var dundersjuk i ett drygt dygn, och ätit på Frasses.

* eftersom vi hoppade på planet mot Skellefteå precis innan slutsignalen i torsdags, och Timmy inte gärna ville veta resultatet förrän vi kommit hem till mamma och pappa där han själv kunde se matchen, satt han med hörlurar i öronen och blicken i marken hela vägen från att vi stod bakom Tomas DiLeva i incheckningskön på Arlanda till att vi satt oss i bilen på väg mot tv-soffan på Videstigen. Jag kunde inte riktigt tygla min nyfikenhet och gick in på Aftonbladet i mobilen precis innan vi gick till gaten. Trots min besvikelse över att 1) vi skulle förlora matchen och 2) varken jag eller Timmy skulle vinna de 2000 kr potten var uppe i, lyckades jag hålla mitt pokerface ända till (den inspelade) slutsignalen.
Timmys besvikelse efter att resultatet till slut nått även honom var enorm och det enda som rådde bot på den var en powernap på några timmar.

Trots att Sverige alltså inte gick hela vägen är det i detta nu OS-final i hockeyn och då är det inte riktigt okej att göra någonting annat än att titta på den.

Dock vet jag precis vad jag ska göra EFTER det:




Hej då.

AND THE WINNER IS..

Trevligt trevligt att Sverige vann med 3-0 och därmed är klara för kvarten, men inget katching so far.
Nu har vi alltså tippat totalt 18 resultat och inte en jävel har prickat rätt.
Det innebär, för den som inte riktigt hängt med (alternativt är lite knackig på matte), att potten nu är uppe i 2000 kr inför nästa match och även att vi är fruktansvärt dåliga på det här.

Eftersom klockan bara var lite drygt fem när jag steg upp imorse känner jag att en powernap kan vara på sin plats innan jag ska infinna mig på jobbet klockan ett.
Dock har jag bokat en tvättid om en halvtimme, delvis för att försöka hålla mig vaken men mest för att tvättkorgen svämmar över och inte lär ta tag i sig själv anytime soon.

Nu ska jag tills dess surfa runt på alla mäklarsidor jag kan och se om det dykt upp några nya fräsiga cribs.


Om det förresten var någon som inte såg att det var mamma och pappa på bilden i förra inlägget så var det alltså det.
Kanske lite svårt att se när de var så tiny tiny, mamma var ju till och med mindre än vanligt(!).

Och apropå ovanligheter så var det 25 grader kallt när vi gick ut till bilen imorse.
Den som sa att det inte är någon skillnad på 25 minusgrader i Norrland och 25 minusgrader i de här trakterna kan ju bara gå hem.

Hej då.

OS OS OSV

I veckan har jag
tränat tränat tränat (Angelicas nya pass är lika awesome som förra terminens, TACKARRR),
fikat ihjäl mig x 2 (varav en av gångerna alldeles nyss) eftersom Timmys födelsedag i år resulterade i två kalas (och jag inte är så bra på att beräkna hur mycket fika man behöver),
gått och lagt mig klockan nio för att vakna fyra timmar senare och se Sverige slå Vitryssland på ett inte så imponerande vis,
varit på akuten med Timmy som fick sy ihop ögonbrynet (sista minuterna i sista matchens sista period sa det smack och så hade stackarn ett hål i ansiktet.. Typ, jag tittade inte så noga),
jobbat jobbat jobbat,
fått flashbacks från barndomen när vi rensade bland gosedjur hos Timmys föräldrar som håller på att flytta ut,
och slutligen sett ofattbart mycket OS.

Imorse steg jag upp strax efter åtta, åt en knäckemacka och packade gympaväskan. Eftersom Timmy skulle ha kalas medan jag var på jobbet spurtade jag iväg till Coop inte bara en utan två gånger (det här med att beräkna fika var ju alltså inte riktigt min grej) och sedan var det raka vägen till Friskis och morgongympa med Angie.
Nervarvning, stretching och avslappning fick bortprioriteras till förmån för dusch, ordentlig (Pressbyrån-)frukost och färd till jobbet.
Fyra timmar på jobbet resulterade idag i hela fyra kunder, så jag var inte direkt överarbetad när jag kom hem.
Lite matlagning, lite OS och en hysterisk massa fika senare sitter jag nu här, väl medveten om att jag borde gått och lagt mig för länge sedan eftersom Sverige och Finland drabbar samman om ganska precis sex timmar och vi då ska vara på plats på Hagagränd.
Och då står inte bara en kvartsfinalplats på spel, utan även 1500 kr som med lite tur kan hamna på Bomansgatan. Hittills har vi varje match satt 100 kr var på slutresultaten i Sveriges matcher, utan att någon prickat rätt.
Potten har då alltså gått vidare till nästa match och eftersom vi är sex personer som tippat är vinstsumman nu uppe i 1500 kr.
(Jag ville först få det till 1800 kr, men sedan insåg jag att om man räknar sin egen insats som vinst så är man nog lite väl optimistisk..)


Tippandet ser inför denna match ut så här:

Tuben: 4-3
Thor: 3-3
Roffe: 3-2
Matilda: 4-2
Stranne: 5-2
Timmy: 2-3

(Håll alla tummar och tår för att Sverige inte bara vinner imorgon bitti utan även vinner med 4-2!)



Till veckan ska jag
gå på visning nummer två på en lägenhet som eventuellt kan konkurrera med Violstigen,
inte direkt jobba ihjäl mig eftersom 3+3+6 timmar inte är så mycket på en hel arbetsvecka,
flyga hem till Skellefteå med Timmyboy och kanske åka längdskidor(?),
och hoppas på ett mirakel som gör att de typ tre decimeter snö som kommit det senaste dygnet helt plötsligt försvinner.






Hej då.

HAHA


LATE UPDATE

Tystnaden som infann sig här efter det senaste inlägget om haveriet med lägenhetsköpet kan tolkas som att det verkligen gick åt skogen.
Efter att vi lagt vårt högsta bud höjde de direkt, och då var vi alltså tvungna att hoppa av.
Rövrövröv.

Nu har jag dock hunnit sörja några dagar och insett att det kommer fler.
Ska man låta lite kristen kan man ju säga att det säkert fanns en mening med att vi inte fick den.

(I måndags var vi förresten och tittade på en annan. Intresset var från vår sida inte direkt extremt, varken före eller efter visningen, men efter att de som var intresserade av olika anledningar tackat nej, började vi inse att vi isåfall kanske skulle kunna få den lite billigare, och att det ju faktiskt skulle gå att fixa till den ganska bra ändå.
Lite färre m² men fortfarande dubbelt så stort som vi bor nu. Lite sämre planlösning men lite bättre läge. Lite mer renoveringsjobb men lägre månadskostnad. Och så vidare.
Till veckan ska vi dit och kolla lite mer, och tar för säkerhets skull med Timmys far.
Anyways, jag håller er uppdaterade.
Även om det kanske dröjer lite.
Men det är ni nog vana vid.

Sedan är det ju faktiskt ingen panik med att flytta - nej, det är ingen tjockmage på G;) - så vi behöver ju inte stressa. Bara det att det känns som att våra nuvarande 43 m² blir färre för varje dag..)

Igår hade jag en lördag av världsklass.
Jag och Sabina hade ledig lördag tillsammans för första gången sedan augusti 2009 (augusti 2009 är ju alltså senaste augusti, men jag ville poängtera hur himla länge sedan det är och det lät ännu längre sedan med ett årtal efter) och inte ens en liten bakfylla (på grund av spontan fredagsfest) kunde förstöra våran dejtdag.
Toastlunch på Waynes, budgetshoppning på GT (vilket är den enda sortens shopping jag har råd med om jag ska ha råd med any kind of shopping i London) och en sväng på glasbanken följdes av powernap i soffan, tillfixning (inklusive tretton klädbyten) och minimål från Max drive-in.
Sedan var det dags för förfest på Hagagränd och lite senare lördagssvängen på BMB, som var över ALL förväntan. Jag och Sabina ägde R&B-golvet tillsammans med Lady Gaga och schlagerbaren tillsammans med Blink 182 (vet dock inte vad dj:n druckit som tyckte att de hörde hemma där, men det blev alldeles klockrent), rockade röv tills fötterna dog och vi gick skolösa till McD på Västerås, tack och lov uppvärmda, gator.
Återigen en liten ursäkt till lilla mor för att vi åt på hell on earth men deras nuggets är TOPPEN. (Särskilt vid två-tiden och med lite sötsur sås.)

Även denna (alla hjärtans) dagen har jag tillbringat med Sabina. David var iväg och spelade match och Timmy som har ont i knät valde soffan framför solen (och mig, what's up with that!).
Vi tog årets längsta promenad och insåg under den att det skulle vara trevligt att åka ut till Björnön med varm choklad och bullar. Alltså styrde vi kosan mot bilen jag och Timmy lämnat på Hagagränd och for hem till Bomans för att koka choklad. Efter att jag klätt på mig nästan alla kläder jag äger och efter ett litet stopp för bullköp på Coop brassade vi ut på Björnön och satt i solen i någon timme. Vi konstaterade att vi borde göra sådant oftare, men insåg båda två att det kanske dröjer en livstid eller två innan det blir av igen (såvida vi inte blir oplanerat arbetslösa helt plötsligt).
(Sabina åkte även plastpåse nerför lilla slänten till isen, så om jag bara klurar ut hur man lägger upp sådana grejer här ska jag dela med mig av den filmen.)





(Plastpåsen gick lite fortare än vi tänkt.)

Imorgon blir det öppning på jobbet, snabbstädning och kalas här hemma eftersom gurkburken fyller år, och kanske lite träning om jag inte fikar ihjäl mig.

Hej då.

EASY COME, EASY GO

I måndags blev det ju alltså "klart" med lägenheten.
Säljarna godkände vårt bud och de andra hoppade av.
Jag var gladare än det mesta och imorgon klockan 16 skulle vi skriva på kontrakten.

Men tji fick vi.
Igår var två pensionärer och tittade på lägenheten som vi alltså skulle få flytta in i första maj.
Idag ringde mäklaren och berättade att de lagt bud på den, ett bud som var högre än vårt.

Efter att ha bjudit över dem några gånger har vi insett att de också är ganska sugna på Violstigen 7.
Imorgon ringer vi och lägger vårt sista bud, men jag har en känsla av att det inte ger någonting (förutom lite extra kosing till mäklaren).

Jag som tyckte att jag lyckats så bra med att inte ta ut någonting i förskott..

Jävla jävel.

Om det är någon som springer förbi mig på stan och tycker att jag är otrevlig som inte hälsar längre, så är det för att jag aldrig mer ska ropa hej.

(Haha.)


Hej då.

BTW

När är det okej att börja packa?

A WHOLE NEW WORLD

(Inte riktigt, men nästan.)

Idag blev det klart.
Om tre månader byter vi våra 43 m² på Bomansgatan mot 99 m² på Violstigen.
Jag får cykla liiite längre när jag ska till och från jobbet och till och från Friskis, men det kunde jag inte bry mig mycket mindre om.
Två balkonger, stort badrum med tvättmaskin, torktumlare och bubbelbadkar (OCH dusch) och närmare avstånd till Sabina väger upp för det.

Första hemliga uppdraget i onsdags var alltså visningen. (Timmy var på officiell visning lördagen innan, men då jobbade jag.)
Efter att ha sett lägenheten och blivit ännu mer peppad på den (trots inte så engagerad mäklartjej) var det sedan dags för besök hos banken.
En knapp timme efter att vi kommit dit gick vi därifrån med ett lånelöfte som gav oss möjligheten att bjuda en ganska bra bit över det slutgiltiga priset.
Efter att de som lagt det första budet hoppat av, tjingade vi hem lägenheten för lite mindre än utropspriset (!) och lyckades dessutom flytta fram inflyttningsdatumet till första maj. ( = lite närmare slutet på Timmys utbildning = kortare tid med dubbla hyror på halvlåg inkomst = ja tack!)

Nu återstår att skriva på kontrakt, välja tapeter till i princip alla rum eftersom de som bor där nu är någon livstid äldre än oss, köpa ny tv till sovrummet, åka några svängar till IKEA för lite nya möbler, och slutligen sälja Bomansgatan 18 E.





Jag har en känsla av att det här blir nothing but smashing.
Och apropå smashing så blir inflyttningsfesten någon gång i maj, bara så ni vet när ni ska dra er hit ;)

Hoho.
Nu ska jag tillbringa några timmar på ikea.se och sedan sova en av de 90 nätter vi har kvar i den här lyan.

Hej då.

RSS 2.0